Första månaden hemma

Då var vi där sista januari som jag skrev om tidigare, dagen då jag flyttade hem. Det tog som sagt någon vecka innan den där "kaosveckan" på ätstörningsenheten. De veckorna tillbringade jag i hemmet, antingen hos mamma och pappa eller hos min syster och hennes pojkvän. Det hade gått så långt att jag knappt orkade träna eller göra något annat. Det gjorde att jag fick ännu svårare att äta. Det blev bara värre och värre. Jag mådde ständigt illa, var yr och helt slut. Brukade säga "varför mår jag så konstigt hela tiden?" Jag kunde inte förstå vad som var fel. Var det för att psyket var så slut, som kroppen reagerade som den gjorde. Trots mitt dåliga mående, så gick dagarna fort. Jag ängnade all min tid till att planera, tänka, ha ångest och vela mellan vad jag borde göra och inte borde. På något vis försökte jag leva en vanlig vardag. Försökte lura mig själv och min omgivning att jag flyttat hem för att jag inte ville mer av livet i sundsvall och så var det ju till viss del. Men den riktiga sanningen talade jag inte om för så många från början, för jag visste ju inte själv vad som skulle komma att hända. Det var som att jag väntade på något, men visste inte vad. Trodde att jag skulle vakna en morgon och allt var som förut. Det blev aldrig så, jag började inse att jag var tvungen att göra något. Det var bara frågan om vad och hur jag skulle göra det. 
 
Tillsammans med mamma skickade vi in en ansökan till ätstörningsenheten och jag minns det som igår när jag fick kallelsen i brevlådan. Jag var kallad till möte, men fattade inte ett dugg vad de skulle innebära. Kanska skulle jag få någon pskolgisk hjälp och något matschema att följa någon vecka och sen skulle jag vara den "vanliga" Madelene igen. Tänk om det hade varit så enkelt, men det var det inte..Det förstår jag idag och om ni läst vad jag skrev i ett tidigare inlägg "Beslut som förändrade mitt liv " förstår ni nog också vad jag menar. Så mycket som jag grät och skrek den veckan trodde jag inte fysiskt var möjligt. 
 
Nu är ni kanske intresserade av att höra vad som hände efter denna månad men "kaosveckan" och allt vad det innebar. Det ska jag skriva om i nästa inlägg. Det jag kan avslöja är att 1 mars, var en dag då mitt kämpade mot ett friskt liv på riktigt började.
/Madeleneersson